Historien om Easylift.

 

Easylift AS ble startet på bakgrunn av Bjarne Marsteins oppfinnelse. Bjarne er utdannet instruktør fra Norges Padlerforbund, har 25 års padleerfaring og driver utleie av kajakker. Det var i denne samenhengen ideen om et kajakk stativ ble til. Han fikk mange henvendelser fra folk som strevde med å få kajakken opp på taket. Dette måtte han finne en løsning på!!

 

Første prototype var hjemmelaget, og veien frem mot ferdig produkt har vært lang. Men det har hele tiden vært klart at dette er et produkt markedet ønsker og trenger. Grunder og venn Arnt H Lundberg ble introdusert for ideen og invitert inn i samarbeidet. Etter mye arbeid, utprøving og forberinger var prototypen klar og det ble søkt og innvilget patent. Materialvalget falt på aluminium som er et lett og sterkt materiale. Hydro Magnor og Lena Metall AS har vært en meget viktig samarbeidspartnere og Lena Metall produserer i dag kajakkstativet.

 

 

Det har vært en lang prosess fra ide til ferdig produkt, men vi har i dag et produkt vi er meget fornøyd og stolt av!!

 

Innovasjon Norge og Nes kommune har vært gode bidragsytere for å skape en ny bedrift som har tilholdsted på Årnes i Nes kommune. Styret i Easylift har hele tiden hatt et sterkt ønske om at produktet skulle være norskt. Det står for kvalitet og mange av tilbakemeldingene viser at dette settes det stor pris på.

 

Selskapet jobber nå videre med å lage en serie av produkter som vil ha den patenterte «vippe- funksjonen» integrert i seg.

For å sikre høy kvalitet  er også stativet blitt ISO sertifisert (SP-Sveriges tekniske forskningsinstitutt) og har blant annet bestått krasj testen på 10 G.

 

Last ned:

City crash test of easyLift Kayak according to ISO 11154:2006

Static test of easyLift Kayak according to ISO 11154:2006

City crash test of easyLift Kayak carrier according to ISO 11154:2006

easyLift kajakkstativ
testes av bladet Padling:

 

"Mange av oss er avhengig av hjelp for å få sin egen kajakk på biltaket.

Uten medhjelper kan man risikere bli stående igjen med bare drømmen

om å ta seg en alene-tur med bil og båt. Kajakkstativet fra easyLift

kan for enkelte padlere utgjøre den store forskjellen..."

Easylift har valgt å fjerne den ovale bolten og bruker nå kun rund bolt. Årsaken til dette er for å få et helt sikkert system for av og pålessing av kajakken. Med den ovale bolten var det en mulighet for at en kunne løfte ut bøylen med kajakken i, noe som kunne føre til skader både på bil og person. Oval bolt er nå erstattet av en rund gjennomgående bolt med strikk. Strikken føres under braketten og legges opp i sporet i bolten.

NB !